Emma Kok over solo-concert: 'Groot feest, moet nog bijkomen'

Emma Kok tijdens een concert in 2021. © ANP
Toen Emma Kok The Voice Kids 2021 won kreeg ze van Parkstad Limburg Theaters een bijzonder cadeau: een eigen show in het theater in haar geboortestad Kerkrade.
Zondag was het dan eindelijk zover, de 13-jarige stond met een solo-concert op het podium.

'Droom die uitkwam'

De jonge zangeres moet er nog even bijkomen, zo vertelt ze in de L1 Nieuwsshow: "Het was een droom die uitkwam, het was fantastisch. Ik heb heel erg genoten." Tijdens het concert waren er ook drie gastoptredens: "Phil Bee, The Voice Senior winnaar (uit Margraten, red.), mijn zangjuf Joëlle Savelkoul en mijn zus Sophie."

Phil Bee

Emma heeft zondagavond ook bekendgemaakt dat ze samen met Phil Bee gaat optreden tijdens het openluchtfestival ParkCity Live in Heerlen. "ParkCity is heel vet, dus ik ben heel blij dat Phil mij heeft gevraagd om daar een duet te zingen."

Ambassadrice Cultuurfonds

Het bleek een avond vol verrassingen, want daarnaast maakte Emma ook bekend dat ze de nieuwe ambassadrice is geworden van het Jeugd Cultuurfonds Limburg. De zangeres wil zich vooral gaan inzetten zodat kinderen meer met cultuur bezig zijn: "Zodat ze een passie hebben waarin ze hun verdriet of vrolijkheid in kunnen stoppen. Ik heb mijn zang, en ik hoop dat andere kinderen dat ook kunnen. In sport of muziek." Het fonds zet zich in om kinderen uit arme gezinnen te helpen om zo toch met sport of bijvoorbeeld muziek bezig te zijn.
Op 4 mei treedt Emma weer op: dan tijdens de Nationale Kinderherdenking met kinderen uit het hele land. De Kerkraadse zingt dan het nummer ‘Als wij niets doen’ met orkest en begeleidingskoor.