Festival Mama's Pride: 'Podium voor nieuw talent hard nodig'

Mama's Pride in het Burgemeester Damenpark in Geleen. © John Rutten
Popfestival Mama's Pride in Geleen keert na twee jaar terug op de festivalkalender.
De coronapandemie gooide voorgaande jaren roet in het eten, maar tijdens het moederdagweekend zijn er weer diverse optredens in het Burgemeester Damenpark. Vorig jaar vond er een ziteditie plaats.

Plek voor nieuwe artiesten

"De afgelopen twee jaar hebben nieuwe artiesten het heel moeilijk gehad om zich te presenteren. Het is hard nodig dat zij, nu het weer kan, een podium te krijgen", zegt festivaldirecteur Kees van den Berg.

'Is een cadeautje voor ons'

Vanwege een bescheiden programmabudget kunnen er geen grote artiesten geboekt worden. Toch weet de organisatie talenten op te pikken voordat ze òp grote festivals te zie zijn. Zo stonden Yungblud, Caro Emerald, Chef'Special en Ronnie Flex al vroeg in hun carrière op het Geleense festival. Ook dit jaar staat er één grote naam op het programma: singer-songwriter Karsu.
"Een artiest die in het hele land en ver daarbuiten zalen met een capaciteit van meer dan duizend bezoekers uitverkoopt, is normaal niet haalbaar voor ons. Dus dit is een cadeautje voor ons en het publiek", aldus Van den Berg.

Festival tijdens Moederdag

Karsu staat zaterdag 7 mei op het podium. Diezelfde dag zijn ook Gruppo Sportivo, Thijs Boontjes en The Godfathers te zien. Op Moederdag zijn er optredens van onder andere Arp Frique & Friends, Broken Brass, ADF Samski en SONS. Het Geleense festival is gratis te bezoeken.