Nieuwe tv-show voor Chantal Janzen: sculpturen van ballonnen

Presentatrice Chantal Janzen presenteert binnenkort een nieuwe ballonshow. © ANP
Een nieuw (en nog nooit eerder vertoond) entertainmentprogramma voor de uit Tegelen afkomstige Chantal Janzen. Samen met Martijn Krabbé gaat ze een programma presenteren waarbij kandidaten de mooiste sculpturen moeten maken van ballonnen.
Dat maakt zender RTL bekend.

Kunst

Ballonkunstenaars gaan de strijd met elkaar aan en elke aflevering zal iemand het veld moeten ruimen. Aan 'ballonmeester' Guido Verhoef de taak om alle opdrachten en sculpturen te beoordelen.

'Nieuwe werelden'

Volgens RTL gaat het programma de kijkers verbazen: "De ontwerpen van de deelnemers gaan óneindig ver; ze creëren hele werelden, maken studiohoge dieren, blazen hele bloemenzeeën en toveren zelfs high fashion creaties uit ballonnen."
Naast Verhoef zullen ook Jamai Loman, Sterrin Smalbrugge en Claes Iversen de gecreëerde ballonkunsten beoordelen.

Kritiek

Hoewel het programma nog niet op de buis is verschenen, klinkt er nu al kritiek op de nieuwe show van Janzen & Krabbé. Johan Derksen noemt het concept in Vandaag Inside 'de commerciële tv, het wordt steeds gekker'. Ook presentator Wifred Genee lijkt nog geen fan: "Het zijn gewoon ballonnetjes."
Blow Up, zoals het programma heet, is vanaf vrijdagavond 3 juni wekelijks te zien om 20:00 uur bij RTL 4.
Overigens lijkt jurylid Guido Verhoef fan te zijn van Max Verstappen, zoals hieronder te zien is.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!