Dylan Haegens verrast: verschijnt als drag queen op tv

YouTuber Dylan Haegens. © ANP
YouTuber Dylan Haegens uit Venray heeft zaterdagavond ruim een miljoen kijkers verrast door als drag queen Hedy Gold op tv te verschijnen.
Dat gebeurde in het RTL 4-programma Make Up Your Mind. Hierin is te zien hoe verschillende bekende Nederlanders zich voor één keer omtoveren tot (extravagante) drag queen. Aan juryleden Fred van Leer en Nikkie de Jager de taak om te raden welke BN'er schuilgaat achter de verschillende drag queens.

Jan Smit en Chantal Janzen

De juryleden, waaronder ook eenmalige panelleden Jan Smit en Chantal Janzen, hebben géén idee wie Hedy Gold is. "Ik denk Buddy Vedder", vertelt Jan. "Ik weet niet wat hier gebeurd, ik wist gewoon zeker dat ik ze zou herkennen. En dan dacht ik: dat is lullig, dan zit ik hier en dan raad ik iedereen. Maar ik heb geen idee", vertelt een enigszins verbaasde Chantal.
Haegens weet na zijn eerste optreden niet genoeg te overtuigen en moet zichzelf bekendmaken. "Ik vond het heel erg leuk om te doen, een paar keer bijna mijn enkels gebroken, maar ze leven nog", vertelt de YouTuber na zijn bekendmaking.

'Anderen inspireren'

Tijdens enkele achter-de-schermen-beelden blijkt dat Haegens mee wilt doen om ook anderen te inspireren. "Ik heb op YouTube een vrij jonge doelgroep en het lijkt me tof om mensen te inspireren om ruimer te denken. En ik hoop dat ze het allemaal leuk vinden natuurlijk."
Make Up Your Mind is elke zaterdagavond om 21:35 uur te zien bij RTL 4.