Nieuwe muziek Typhoon in Maastricht gemaakt: 'Vette stad'

Rapper Typhoon in 2015 op Pinkpop. © ANP
Rapper Typhoon heeft vorig jaar in de Muziekgieterij in Maastricht aan zijn nieuwe repertoire gewerkt. Vrijdagavond trapt hij in de Maastrichtse poptempel zijn clubtour af en brengt hij zijn nieuwe muziek voor het eerst ten gehore.
"Weinig mensen weten hoe idyllisch en internationaal de stad is", zegt de rapper op L1 Radio. "Er wonen heel veel studenten die uit het hele land komen, maar ook internationaal gezien. Weinig mensen weten hoe vet het hier is."

Onder de radar

De rapper uit Zwolle is vorig jaar neergestreken in de provinciehoofdstad om hier 'onder de radar' aan nieuwe muziek te werken. "Ik kijk er enorm naar uit om mijn nieuwe werk nu te laten horen. Het is alweer twee jaar geleden dat ik mijn laatste plaat heb uitgebracht."

Limburgse podia

Typhoon was in 2015 te zien op Pinkpop. Later dit jaar is hij te bewonderen op een ander Limburgs festival: ParkCity Live in Heerlen. Zaterdag 16 juli staat hij op het festival in de Heerlense wijk Bekkerveld.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!