Boerin Janine confronteert Sander met passieve houding

Boerin Janine uit haar twijfels over de houding van Sander. © Boer Zoekt Vrouw (KRO-NCRV)
Bijna 3 miljoen mensen zaten zondagavond aan de tv gekluisterd om te kijken naar het populaire NPO-programma Boer Zoekt Vrouw. Daarin was onder andere te zien hoe boerin Janine de confrontatie aangaat met Sander.
Vorige week was al te zien hoe Janine Michiel naar huis stuurde. Aan de overgebleven Sander en Christiaan (Chris) de taak om haar hart te veroveren.

'Ik vind het lastig'

Toch lijkt dat bij Sander nog niet zo goed te lukken. Aan het eind van de aflevering is namelijk te zien hoe Janine Sander confronteert. Hij trekt zich namelijk iets te vaak terug, waardoor de boerin maar moeilijk hoogte van hem kan krijgen. "Ik vind het lastig, want ik wil niet degene zijn die aan hem moet trekken om iets uit hem te krijgen. Want dat moet bij mij ook al. Ik wil dat hij zegt hoe hij zich voelt."
Sander geeft aan dat hij zich thuisvoelt bij Janine en dat hij graag verder wil. "Ik ben zo onder de indruk van alles. Van jou. Van het bedrijf. En dan moet ik me soms even terugtrekken." Toch is Janine gaan twijfelen door zijn passieve houding, zo legt ze uit: "Ik voel dat je jezelf terugtrekt en dan ga je ook dingen zelf invullen. Ik merkte een verandering bij jou en dat vond ik heel lastig."

Opluchting

Het gesprek bleek hard nodig, aangezien beiden na afloop opgelucht reageren. "Ik vind het heel fijn dat ze even bij me kwam en dat ik kon vertellen hoe het was. Het was een hectische dag met allemaal dingen die in je hoofd spoken en dat kon ik nou even kwijt", vertelt Sander. De twee sluiten het persoonlijke gesprek af met een knuffel.
Hoe het tussen de twee afloopt zien we (waarschijnlijk) volgende week zondag. Boer Zoekt Vrouw is om 20:25 uur te zien bij NPO1. Boer Zoekt Vrouw was met bijna 2,9 miljoen kijkers veruit het best bekeken programma van zondagavond.