Limburgers schrijven boek over de metalscene uit hun jeugd

Schrijvers Anton Dautzenberg en Vincent Loozen © Hub Dautzenberg
Schrijvers Anton Dautzenberg en Vincent Loozen brengen vrijdag een boek met een samengestelde vinyl uit over de metalscene tijdens hun jeugdjaren. De anekdotes spelen zich af tussen 1979 en 1984 in Zuid-Limburg en omstreken.
De twee schrijvers zijn beiden opgegroeid in Zuid-Limburg, maar kennen elkaar pas vier jaar.

Raakvlakken

Ze kwamen elkaar tegen bij een evenement van platenmaatschappij Excelsior. Toen ze aan de praat raakten, beseften de twee dat ze veel raakvlakken hadden. "We kwamen erachter dat we bij veel dezelfde concerten zijn geweest en dat we veel momenten uit die tijd hetzelfde hebben ervaren", vertelt Vincent Loozen.

Vinyl

Al gauw kwam het idee om al die herinneringen te bundelen voor een boek genaamd: Crash! Bang! Wallop! "In combinatie met een samengestelde vinyl met muziek uit die tijd. Het zijn nummers die we destijds zelf erg leuk vonden", zegt Loozen.

Puberteit

De heavy metal scene begon eind jaren ’70 toen beide heren in hun puberteit waren. "Het is geleidelijk met ons meegegroeid. Ik ging toen ik 15 jaar was al naar concerten in Geleen, maar vervolgens organiseerden we ook busreizen naar grote concerten die verder weg waren. Dus ging ik als 15-jarig jongetje naar een busmaatschappij om een bus te regelen. Kun je het voor je zien", vertelt Vincent.

Anekdotes en foto's

Het boek staat vol met anekdotes, foto’s en concertkaartjes. "We hebben muzikanten uit die tijd geïnterviewd, maar ook concertorganisatoren, fans en journalisten."
Zaterdag 16 april zijn beiden schrijvers te gast in het L1-radioprogramma Cultuurcafé.