Victoria Verstappen: 'Tweede zwangerschap was zwaarder'

Victoria met haar tweede zoontje Lio. © Instagram @victoriaverstappen
Victoria Verstappen vond haar tweede zwangerschap een stuk pittiger dan haar eerste.
Dat vertelt het 22-jarige zusje van Max Verstappen in een uitgebreid interview met online platform HowAboutMom.

Geen kwaaltjes

Victoria kreeg in één jaar tijd twee zoons: Luka, die geboren is op 7 december 2020, en Lio, die het levenslicht afgelopen 6 december zag. Haar zwangerschap van Luka verliep bijzonder voorspoedig: ze had geen last van kwaaltjes en had veel energie.

Minder fit

Dat was bij Lio's zwangerschap dan ook een stuk anders: "Luka was pas drie maanden oud en ik zat echt nog in m’n herstel, waardoor ik de zwangerschap van Lio toch als pittiger heb ervaren. Niet dat ik toen wel last had van kwaaltjes, maar we hadden al een klein jongetje thuis die niet goed doorsliep, waardoor ik een stuk minder fit m’n zwangerschap inging dan dat ik bij Luka deed."

Ruggenprik

De in Maastricht woonachtige wist vooraf zeker dat ze een ruggenprik wilde hebben. Voor bij de bevalling van Luka was dat gelukt, maar bij Lio was Victoria te laat om de pijnbestrijding te krijgen: "Achteraf gezien vond ik dat ook wel heel mooi, omdat ik toen echt heb ervaren hoe een bevalling voelt. Maar terugkijkend op beide bevallingen, ben ik voor beide keren dankbaar hoe het is gegaan. Dat komt denk ik ook omdat ik nog jong ben en ook beide keren snel ben hersteld."

Kinderopvang

Hoewel Victoria positief is ingesteld, zijn er wel genoeg pittige momenten tijdens haar moederschap. Daarom gaan haar zoons twee tot drie dagen per week naar de kinderopvang, zodat Victoria tijd voor haarzelf heeft. "Dan werk ik, ga ik sporten of lekker naar de kapper. Dat is iets wat ik altijd al fijn vond om te doen en nu nog steeds heel belangrijk vind. Juist die momenten heb ik nodig om weer even op te laden en extra veel positieve energie te krijgen."
Het hele interview met Victoria is hier terug te lezen.