1 april, kikker in je bil: de leukste grappen uit Limburg

Twee lachende vrouwen. © iStock
Het is oppassen geblazen deze vrijdag: het is namelijk 1 april. Al verschillende organisaties in Limburg hebben een grap op het internet gezet, soms mét succes en soms met minder succes.

Bril tegen straling op Sophianum

Op scholengemeenschap Sophianum in Gulpen moeten leerlingen binnenkort een oogtest ondergaan. De rector, dhr. Hupperetz, maakt zich namelijk zorgen over straling door het gebruik van laptops, tablets en mobiele telefoons. Leerlingen die verslechterde ogen hebben komen in een vervolgtraject en moeten een beschermbril aanschaffen.

Rijschool geeft nu ook helikopterles

Ben jij de hoge benzineprijzen ook zat? Je bent niet de enige: Osseforth Opleidingen uit Elsloo, Heerlen en Maastricht bieden nu ook vlieglessen in helikopters aan. Pas op: alleen vandaag!

Reisbureau brengt ‘Lucht van Nederland’ uit

Als het aan reisbureau Boosten Reizen uit Hoensbroek ligt, hoef je voortaan nooit meer heimwee te hebben. Het bedrijf heeft namelijk een bijzondere geur ontwikkeld die naar Nederland ruikt. Alle ingrediënten zitten erin: van tulpen, tompoezen, tot aan de Deltawerken en het koningshuis.

Oesters eten in Maasmechelen

Vlak over de grens, in Maasmechelen, zijn er deze vrijdag totaal onverwachts oesters gespot aan de oevers van de Maas. Dit zou het gevolg zijn van de extreem hoge waterstand van afgelopen zomer.

(On)zichtbare politieauto's in Horst aan de Maas

Snelheidsduivels opgepast: binnenkort race je zo voorbij de politie, zonder dat je het doorhebt. De politie in Horst staat namelijk een proef waarbij de politie (on)zichtbare opschriften op de auto heeft geplakt. Deze zouden alleen zichtbaar zijn in het donker...

Vlaaihappen in Maastricht

Koningsdag wordt dit jaar gevierd in Maastricht en het online platform Visit Maastricht zoekt nog deelnemers om te gaan 'vlaaihappen'. Hoeveel mensen zich hebben aangemeld, is onbekend.