Victor Reinier heeft spijt van scène in Flikken Maastricht

Victor Reinier speelt al zestien seizoenen langs de rol van Floris Wolfs in Flikken Maastricht. © Mark de Blok
Al jarenlang zitten miljoenen Nederlanders voor de buis gekluisterd om naar het populaire NPO-programma Flikken Maastricht te kijken. Inmiddels is het zestiende seizoen gestart, maar Victor Reinier, een van de twee hoofdrolspelers, heeft niet van alle scènes goede herinneringen.
Dat vertelt de acteur in de vijfde aflevering van Flikken de Podcast.

Dun koordje

Zo werd zijn personage Floris Wolfs een keer opgehangen door bad guy Daan de Vos (Thomas Acda). Dat was niet alleen fysiek zwaar, maar bleek ook nog eens behoorlijk pijnlijk: "Ook zoiets wat ik zelf verzonnen heb. Spijt, spijt, spijt, man, dat doet pijn. Dat doet écht pijn. Je hangt met je veel te zware lijf in een tuigje, en stond op een heel dun koordje met m'n voet. Dat snijdt door je heen", biecht Reinier in de podcast op.

Laatste draaidag

Vorige maand werd bekend dat alle opnames voor het zestiende seizoen erop zitten. Actrice Angela Schijf blikte destijds terug op het huidige seizoen. 'Ik werd dit seizoen niet alleen over de plassen gedragen, maar ook door de dagen heen. Zoals het een hechte familie betaamt: continu ondersteunend, op het juiste moment een arm om je heen, zwijgend laten weten dat alles oké is en vooral altijd blijven lachen.'

Nog niet voorbij

Vorige zomer is besloten om de serie te verlengen met nog zeker drie jaar. Seizoen zestien is dus voorlopig nog niet de laatste reeks.
Flikken Maastricht is elke vrijdagavond om 20:30 uur te zien op NPO1.