Duncan Laurence naar Roermond voor Bevrijdingsfestival

Duncan Laurence tijdens het Eurovisie Songfestival in Rotterdam. © ANP
Eurovisie Songfestival-winnaar Duncan Laurence komt 5 mei naar Roermond. Als een van de vier Ambassadeurs van de Vrijheid geeft hij een optreden.
Dat maakt de organisatie vrijdagochtend bekend.

Festivals met publiek

De veertien Bevrijdingsfestivals kunnen dit jaar weer doorgaan met publiek. Vanwege de coronapandemie werden de vorige twee edities volledig online gehouden. Suzan & Freek, Duncan Laurence, Fresku en Donnie zijn de Ambassadeurs van de Vrijheid en treden op op de festivals. Die besteden ook aandacht aan de actuele ontwikkelingen in Oekraïne, aldus de organisatie.

Vrijheid

De festivals op 5 mei staan zoals ieder jaar stil bij het belang van vrijheid, democratie en rechtsstaat. 'Daarnaast is 5 mei ook een dag om ons te realiseren dat vrijheid kwetsbaar is. Dat er nu wereldwijd duizenden mensen de straat op gaan om zich uit te spreken tegen de oorlog, bevestigt de kracht van solidariteit en het belang van een open democratische samenleving', schrijft de organisatie.
In totaal zijn er meer dan driehonderd optredens en 'inhoudelijke activiteiten' door het hele land gepland. Hoe laat Duncan in Roermond komt optreden, is nog niet bekend. De ambassadeurs worden naar verwachting weer door het hele land met helikopters van locatie naar locatie gevlogen.