Jos Verstappen ziet Abraham: 'Fijne verjaardag pap'

Max Verstappen met vader Jos na het behalen van de wereldtitel door Max © Red Bull Content Pool
Jos Verstappen ziet vrijdag Abraham. De voormalig Formule 1-coureur en vader van Max is 50 jaar geworden.
Zijn oudste kinderen feliciteerden hem op sociale media.

Foto

Max schrijft op Instagram: "Fijne verjaardag voor mijn vader, 50 jaar oud vandaag". Daarnaast deelt hij een recente foto met zijn vader. Dochter Victoria schrijft op haar tijdlijn: "Proficiat allerliefste papa". Op het account van Verstappen.com zijn oude foto's van Jos te zien, voornamelijk in zijn tijd als coureur.

Dingetje

Jos Verstappen zegt in een interview met De Telegraaf dat hij het mooiste cadeau afgelopen december al kreeg toen zijn zoon als eerste Nederlander wereldkampioen in de Formule 1 werd. Verstappen zegt in het interview zich niet oud te voelen: "Dertig worden vond ik niet zo’n probleem, veertig was al wat meer stilstaan bij hoever je bent gekomen en nu ben ik vijftig. Tja, dat is toch wel een dingetje, hoor. Het klinkt oud, maar zo voel ik me niet."

Formule 1

Jos Verstappen is de afgelopen jaren vooral te zien als vader van Max tijdens de Formule 1-races. In de jaren daarvoor had Jos zelf een meer dan behoorlijke carrière in de autosport. De in Montfort geboren autocoureur was tussen 1994 en 2003 actief in de Formule 1. In zijn eerste jaar wist hij als eerste Nederlander een podiumplek te behalen in de Formule 1. Hij werd derde in Hongarije en later ook nog derde in België op het circuit van Spa-Francorchamps. Daarnaast won Jos in 2008 de 24 uur van Le Mans in de LMP2-klasse. Afgelopen weekend begon hij een nieuwe raceavontuur door te debuteren als rallyrijder tijdens de Haspengouw Rally in Sint-Truiden.
Jos Verstappen zegt tegen De Telegraaf dat hij voor zijn verjaardag een klein feestje organiseert met zo'n dertig man, allemaal familie en vrienden.