Epense boerin Janine krijgt 104 brieven in Boer Zoekt Vrouw

Schapenhoudster Janine © Boer zoekt Vrouw
104 mannen hebben een brief geschreven aan schapenhouder Janine Lardinois uit Epen. De Limburgse is één van de vijf boeren die te zien is in het twaalfde seizoen van het televisieprogramma Boer Zoekt Vrouw.
De eerste aflevering van het nieuwe seizoen heeft zondagavond ruim 2,8 miljoen kijkers getrokken.

Positief verrast

De 31-jarige Janine runt samen met haar ouders een begrazingsbedrijf met 3000 schapen. In augustus werd ze in een speciale aflevering samen met de negen andere boeren voorgesteld aan het grote publiek. Vijf daarvan, waaronder Janine, worden op tv gevolgd. De andere vijf boeren komen aan bod in een online serie.
Janine is positief verrast door de grote hoeveelheid briefschrijvers. "Ik houd het niet meer", zegt ze in de aflevering van zondagavond gespannen. "Het zou heel leuk zijn als iemand ook een passie heeft voor de agrarische sector. En je moet er tegen kunnen dat ik naar schaap stink als je me knuffelt." Ook hoopt Janine een man te treffen die groter is dan zij.

Speeddaten

Zus Latischa en vriendinnen Familla en Iris helpen Janine met het maken van een selectie. Dat is een grote uitdaging, want de Epense schapenhouder moet tien mannen uitkiezen waarmee ze in de volgende aflevering wil speeddaten. "Ik weet niet waar ik moet beginnen", aldus Janine.
Onder meer Christiaan van Texel valt op bij de dames. "Ik hoop stiekem dat ik degene ben op wie je wacht. Ik sta open voor knuffels met een vrouw zoals jij, ook als je naar een vleugje schapenparfum ruikt", schrijft hij in zijn brief. Ook qua lengte voldoet hij aan de wens van Janine. "Hij heeft in ieder geval pluspunten", licht ze toe.

Mening

Op sociale media delen kijkers hun mening over het deel van de uitzending met Janine. "Ik heb er met volle teugen van zitten genieten. Maar ik vraag me af of boerin Janine de opmerking 'Met haar leuke kreukels in haar neus' kon waarderen", schrijft iemand. Een ander rijmt er vrolijk op los: "Tien lange mannen, zelfs één met een geurtje. Ze krijgt zelfs een kleurtje."