Film ANNE+ van Limburgse regisseur in 190 landen te zien

De film is wereldwijd te zien. © videostill ANNE+
De Nederlandse speelfilm ANNE+ van filmregisseur Valerie Bisscheroux uit Born is sinds vrijdag wereldwijd te zien op Netflix.
In 190 landen kunnen abonnees ANNE+, een film over het leven van de lesbische Anne, bekijken. En dat is toch wel bijzonder, omdat in veel landen homoseksualiteit nog steeds een taboe is.

Nominaties

De film is een vervolg op de gelijknamige serie. De twee seizoenen van de serie ANNE+ kregen de afgelopen jaren namelijk wereldwijd positieve reacties van lhbti's. Daarnaast werd de reeks van Bisscheroux meerdere keren genomineerd voor onder meer de Gouden Kalveren en de mediaprijs Prix Europa.

Identiteit

De serie en film vertellen het verhaal van een jonge queer vrouw en haar vriendengroep in Amsterdam. In de film staat Anne op het punt om naar Montreal te verhuizen. Ondertussen wil ze haar eerste boek afronden. Ook staan genderidentiteit en seksuele identiteit centraal in de film.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!