Limburgse Prince Charming kiest man: 'Beslissing doet pijn'

De uit Hoensbroek afkomstige Prince Charming, Chris Berendse © Jasper Suyk
De langverwachte finale van Prince Charming is deze woensdag te bekijken op Videoland. Daar is te zien aan wie de uit Hoensbroek afkomstige Prince Charming, Chris Berendse (28), zijn laatste strik geeft.
Pas op: dit artikel bevat spoilers over de finale van Prince Charming.
Vorige week was te zien hoe vlak voor de finale Marcel afviel, en nu is het aan Jakop (27) of Scott (26) om definitief het hart van Chris te stelen.

Laatste ceremonie

Na twee laatste, ultieme dates, waarbij Scott en Chris een ballonvaart hebben gemaakt en de prins met Jakop is gaan zeilen, moet er een keuze gemaakt worden. "Mijn gevoelens gaan alle kanten op. We zijn alle drie heel erg naar elkaar toe gegroeid. Mijn beslissing vanavond gaat echt pijn doen, en daar zie ik enorm tegenop", vertelt Chris bij aankomst van de laatste ceremonie in Zuid-Italië. "Ik had niet gedacht dat ik dit zo moeilijk zou gaan vinden."

De winnaar

Uiteindelijk besluit Chris dat hij, in tegenstelling tot het advies van zijn vrienden en familie, afscheid neemt van Scott. "Ja, ik heb wel echt een enorm leuke tijd met je gehad. Ik wil je bedanken voor alle mooie momenten. Je bent een mooi persoon en ik zou zeggen: volg je hart, blijf dat doen", reageert een zichtbaar teleurgestelde Scott.

Jakop

De winnaar, Jakop, is dolblij met zijn prins zonder witte paard. Ook Chris kan zijn geluk niet op: "Ik had van tevoren nooit durven dromen dat ik iemand zou tegenkomen waarmee ik zo'n innige connectie heb. Een verbinding die ervoor zorgt dat we elkaars humor begrijpen en keihard kunnen lachen. Iemand waarmee ik in stilte comfortabel kan zijn."
Of de twee uiteindelijk een échte match zijn gebleken, is volgende week te zien in de reünie-aflevering. In het vorige seizoen was Marvin Wijnans uit Tegelen nog Prince Charming.