Janzen: werk van zuivere medewerkers The Voice nu verpest

Afbeelding ter illustratie © ANP
Chantal Janzen heeft zondag op Instagram geen goed woord over voor de partijen en mensen die "blijkbaar al zo'n tien jaar lang van de misselijkmakende praktijken bij The Voice afwisten, ze verzwegen en in de doofpot stopten".
De presentatrice uit Tegelen vindt dat het voor alle medewerkers die met hart en ziel aan het programma meewerken, maar hier geen weet van hadden, daardoor verpest is.

Misselijkmakende praktijken

"Aan de partijen en aan de mensen die blijkbaar al zo'n tien jaar lang van de misselijkmakende praktijken bij The Voice afwisten, ze verzwegen en in de doofpot stopten, maar nu reageren in de pers met 'we zijn enorm geschrokken': laat deze woorden aub over voor de slachtoffers", begint Janzen haar pleidooi. "Ja, ik presenteer dit pas twee jaar en lees net in de pers dat ik er daarom 'nog niet echt iets over kan zeggen': Nee, het blijkt nu wel dat ik inderdaad heel veel weet over dit programma."

Doofpot

Janzen noemt het "schandalig, verdrietig en frustrerend" en wil dat duidelijk wordt hoe het nu echt zit en wat er is gebeurd. "Nu die doofpot omgooien en de waarheid op tafel." In haar ogen is er ook maar één volgorde: "De slachtoffers en hun familie, en dan komt er heel lang niks, en daarna komen ergens pas alle medewerkers en gedupeerden, DIE zijn pas enorm geschrokken."

Seksueel misbruik

Daarmee reageert de tv-persoonlijkheid op het nieuws dat RTL voorlopig stopt met het uitzenden van The Voice of Holland. Bij de zender en producent ITV zijn berichten van mogelijk seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik binnengekomen.

Aantijgingen

"Op basis van deze aantijgingen is contact opgenomen met producent ITV en is er in overleg besloten dat ITV, onmiddellijk een zorgvuldig, onafhankelijk onderzoek zal initiëren", laat RTL in een verklaring weten. "De uitzendingen van The Voice of Holland worden vooralsnog opgeschort tot er meer duidelijk is."

Bandleider

Muzikant en bandleider Jeroen Rietbergen is opgestapt bij het programma. Hij erkent dat hij relaties van "seksuele aard" heeft gehad met vrouwen die betrokken waren bij The Voice of Holland. Ook heeft hij seksueel getinte berichten uitgewisseld, zegt de pianist in een verklaring die door zijn woordvoerder, de bekende advocaat Peter Plasman, is verspreid.
Rietbergen bevestigt daarin ook dat hij per direct stopt met zijn medewerking aan alle The Voice-programma's en dat hij spijt heeft. Uit de verklaring van Rietbergen valt op te maken dat de programmamakers en zijn partner Linda de Mol al op de hoogte waren.

Ali B.

Ook Ali B, coach in het programma, wordt beschuldigd van seksueel wangedrag. Tegen hem is aangifte gedaan. Hij ontkent de beschuldigingen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!