The Voice-presentatrice Janzen: onderste steen moet boven

Afbeelding ter illustratie © ANP
Chantal Janzen is geschrokken van de berichten over ongepast gedrag achter de schermen van het RTL-programma The Voice of Holland.
Ze wenst alle betrokkenen via Instagram veel sterkte.

Onderste steen

"Geschokt over de berichten omtrent The Voice", schrijft Janzen op Instagram. "Schande voor de hardwerkende mensen aan en in dit programma die hier niets van weten en niets mee te maken hebben. Onderste steen moet boven."
Afbeelding ter illustratie © Instagram Chantal Janzen

Seksueel misbruik

Daarmee reageert de Tegelse op het nieuws dat RTL voorlopig stopt met het uitzenden van The Voice of Holland. Bij de zender en producent ITV zijn berichten van mogelijk seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik binnengekomen.

Aantijgingen

"Op basis van deze aantijgingen is contact opgenomen met producent ITV en is er in overleg besloten dat ITV, onmiddellijk een zorgvuldig, onafhankelijk onderzoek zal initiëren", laat RTL in een verklaring weten. "De uitzendingen van The Voice of Holland worden vooralsnog opgeschort tot er meer duidelijk is."

Bandleider

Muzikant en bandleider Jeroen Rietbergen is opgestapt bij het programma. Hij erkent dat hij relaties van "seksuele aard" heeft gehad met vrouwen die betrokken waren bij The Voice of Holland. Ook heeft hij seksueel getinte berichten uitgewisseld, zegt de pianist in een verklaring die door zijn woordvoerder, de bekende advocaat Peter Plasman, is verspreid.
Rietbergen bevestigt daarin ook dat hij per direct stopt met zijn medewerking aan alle The Voice-programma's en dat hij spijt heeft. Uit de verklaring van Rietbergen valt op te maken dat de programmamakers en zijn partner Linda de Mol al op de hoogte waren.

Programma

Janzen is sinds 2019 presentatrice van The Voice. Ze maakt het programma samen met Martijn Krabbé, die de negen seizoenen daarvoor TVOH samen presenteerde met Wendy van Dijk