Actie KINK-dj levert ruim 57.000 euro op voor longafdelingen

Het eindbedrag is maandag bekend gemaakt. © Twitter KINK
De inzamelingsactie van KINK-dj Tim op het Broek uit Roggel heeft 57.334,23 euro opgebracht. Hij zamelde afgelopen week geld in voor de medewerkers van de longafdelingen in de Nederlandse ziekenhuizen.
"Ik ben ongelooflijk trots op wat we met z'n allen bij elkaar hebben weten te krijgen", laat de dj weten.

Positief het nieuwe jaar beginnen

Met het geld krijgt het personeel op alle longafdelingen en ic's in Nederland een pakket vol verrassingen en verwennerijen. Op die manier willen de KINK-dj en de Vereniging van Longartsen (NVALT) alle verpleegkundigen die de afgelopen twee jaar betrokken zijn geweest bij de coronazorg, het nieuwe jaar met een positief gevoel laten beginnen.
Voorzitter van de NVALT, Leon van den Toorn, is ook enorm blij met het bedrag. "We gaan ervoor zorgen dat op elke corona-afdeling, maar ook op elke intensive care iets tastbaars komt voor al het zorgpersoneel dat al die tijd zo hard werkt", aldus Van den Toorn.

Uren radio maken

Dagelijks maakte de dj van 6:00 uur tot 0:00 uur radio. De oud-L1 radiopresentator kwam op dit idee nadat hij tijdens de uitzending werd gebeld door longarts Erik Kapteijns.
"De verhalen van Erik raakten me enorm. Hoe hij ondanks alle ellende en extreem hoge werkdruk nog zo positief blijft, vind ik inspirerend", aldus Op het Broek.