Angela Schijf Engelbewaarder in Dagboek van een Herdershond

© Toneelgroep Maastricht
Angela Schijf krijgt een hoofdrol in de musical Dagboek van een Herdershond, die in mei en juni gaat spelen in Maastricht.
In het verhaal over kapelaan Erik Odekerke die in het begin van de 20ste eeuw getuige is van de opkomst van de mijnbouw, krijgt ze de rol van Engelbewaarder die de hoofdpersoon af en toe bemoedigend toespreekt.

Meer dan stem

In de televisieserie waar de musical op is gebaseerd, was de Engelbewaarder alleen een stem. In de theaterversie van regisseur Servé Hermans en producent Albert Verlinde krijgt Schijf als Engelbewaarder een plaats op de planken. Deze productie is de derde keer dat Schijf samenwerkt met Servé Hermans. Dat gebeurde voor het laatst in de film (R)Evolutie die later dit jaar te zien is.
De Flikken Maastricht-actrice was twintig jaar geleden voor het laatst in een musical te zien.

Cast

Met Angela Schijf begint de cast steeds meer vorm te krijgen. Joes Brauers speelt hoofdpersoon Erik Odekerke. Andere bekende namen in de musicalversie Dagboek van een Herdershond zijn Suzan Seegers en Anne-Mieke Ruyten. De teksten zijn geschreven door André Breedland, de muziek is van Ad van Dijk.

Televisieserie

Dagboek van een Herdershond was tussen 1978 en 1980 een legendarische televisieserie, die zich afspeelt in het Geleen van 1914. Op dat moment nog een dorpje dat zich snel ontwikkelde tot mijnstadje met alle gevolgen voor het rijke Roomse leven van dien.
De musicalversie is in mei en juni 2022 te zien in het MECC in Maastricht.