Korte Limburgse film Wall #4 in de race voor Gouden Kalf

Regisseur Lucas Camps geeft aanwijzingen tijdens de opnames in het Royal Theater in Heerlen. © Philip Driessen
De korte film Wall #4 van de van oorsprong Maastrichtse regisseur Lucas Camps dingt mee naar een Gouden Kalf.
De Gouden Kalveren zijn de prijzen voor de beste films, van het Nederlands Film Festival (NFF). Wall #4 neemt het in de categorie Korte Film op tegen veertien andere titels.

Limburgse productie

De acht minuten durende film is opgenomen in het monumentale Heerlense Royal Theater en het Landbouwbelang in Maastricht. De film is volledig gefinancierd uit Limburgse middelen, met bijdragen van de Provincie Limburg, filmhub Cinesud, de Stichting Kanunnik Salden Nieuwenhof en het Brand Cultuurfonds Limburg. Ook de cast bestaat voor een groot deel uit Limburgers, onder wie de uit Heerlen afkomstige acteur Bert Hana.

Plot

In Wall #4 is een tot op het bot teleurgesteld publiek te zien dat zich ergert aan de clichés in de film waar het naar zit te kijken. Tot het gegrepen wordt door een onverwachte plot-twist.

Here We Move Here We Groove

Wall #4 is niet de enige Limburgse film die in de race is voor een Gouden Kalf. De film Here We Move Here We Groove van de uit Echt afkomstige regisseur Sergej Kreso is genomineerd in de categorie Lange Documentaire.
De winnaars worden op 1 oktober bekendgemaakt, tijdens het Gouden Kalveren Gala.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!