Triggerfinger: Eerste Hulp bij Uitvallende Bands

Triggerfinger treedt op tijdens de laatste dag van het Pinkpop festival. © ANP/Marcel van Hoorn
Optreden omdat de Foo Fighters niet komen; het is een ondankbare taak die de inderhaast ingevlogen groep Triggerfinger heeft.
De stonerband, nou ook weer niet bekend vanwege klassieke hits of een makkelijk meezingbaar repertoire, dient als klein doekje voor het bloeden voor het wegvallen van de Foo Fighters op zondag.

Geen Foo Fighters

Een taak die de groep zelf met nederigheid accepteert. "Dames en heren, wij zijn de Foo Fighters niet. Verre van. Wij zijn Triggerfinger", deelt zanger Ruben Block bedeesd mede.
Een tekst die op een respectvol applaus kan rekenen, vooral van dat deel van het publiek dat gehuld in zwart shirt nog een beetje staat na te balen van het slechte nieuws dat deze editie van het festival toch een dag eerder domineerde: dat de foo Fighters, voor wie ze speciaal gekomen zijn, niet kunnen optreden.

Knalt hard

Triggerfinger doet wat het moet doen. Het speelt strak met rafelranden. Het knalt net zo hard als de Foo Fighters dat gedaan zou hebben, ook al is het loeiwarm en staat het publiek alleen al daardoor in standje 'relax' (lees: niet super enthousiast).
Het bloeden van de Foo Fighters-fans is in ieder geval een beetje gestelpt.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!