Fiorenza: 'Niet boos, maar wel teleurgesteld'

© Graatje Weber
Vastelaovendzangeres Fiorenza vindt het zuur dat ze uitgesloten is van deelname aan het Limburgs Vastelaovesleedjeskonkoer.
Het LVK heeft de minimumleeftijd verhoogd naar 18 jaar, omdat er anders teveel overlapping is tussen het TVK, de tienervariant van de vasteloavesliedjeswedstrijd, en het LVK.

2017
Vorig jaar stond de Valkenburgse zangeres Fiorenza nog op het podium van de liedjeswedstrijd, waar ze een dertiende plaats scoorde.
Onzin
Dit jaar mag ze met haar nieuwe liedje dus niet meedingen naar een finaleplaats van het LVK. De teleurgestelde zangeres laat aan L1 weten dat ze veel reacties krijgt en dat de meningen verdeeld zijn. "Veel mensen vinden het goed dat de organisatie van het LVK de leeftijdsgrens verhoogt, andere vastelaovesvierders vinden de regel onzin. Ik zit er een beetje tussenin", aldus de teleurgestelde zangeres.

Volgend jaar
Fiorenza laat weten dat ze volgend jaar gewoon weer een nieuw liedje zal insturen. Ze wordt op carnavalszondag achttien jaar.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!