Pharrell trekt rol als slotact niet

© ANP (archief)
Zou hij het aankunnen? Pinkpop alsnog headlinen met een half uur langer durende show dan gepland?
Dat was wat velen zich afvroegen nadat zaterdag bekend was geworden dat Pharrell Williams de alternatieve afsluiter van het festival zou worden vanwege de beenbreuk van Foo Fighters-zanger Dave Grohl. Het antwoord klinkt misschien zuur, maar het is niet anders: nee, dat kan Pharrell niet. De artiest lijkt totaal niet te weten wáár en vooral waarom hij op dit moment, met zo'n groot publiek voor zijn neus in Landgraaf ('Hey Amsterdam!') staat.

Lees ook: Pharrell is de weg kwijt in Landgraaf
Met nummers die vaker niet dan wel helemaal live worden gespeeld bewijst de succesproducer dat hij echt geen festival-act is. In ieder geval niet op een festival als Pinkpop. Pharrell trekt de lengte van de slotact met een publiek dat niet speciaal voor hem komt simpelweg niet.

Feestje
Met het hardere werk uit zijn N.E.R.D.-tijd, zoals 'Lapdance', probeert Pharrell de eer van Pinkpop-waardige afsluiter nog een beetje te redden. Met hits als 'Happy' en 'Blurred Lines' ('niet eens zijn eigen nummer), meegezongen door kinderen en meiden op het podium, weet hij natuurlijk wel een deel van het publiek mee te krijgen. Dat is echter niet moeilijk bij een publiek dat aan het einde van de dag nu eenmaal snakt naar een feestje. Welk feestje dan ook.

Nachtkaars

Pharrell is na drie kwartier eigenlijk zo goed als klaar met zijn show. Dat de tijd gevuld moet worden met dansers die met hun outfits vooral een levende Adidas-reclame vormen, zegt genoeg. Pharrell houdt er dan ook niet verrassend vroeg en abrupt mee op. Zelfs een toegift zit er niet meer in. Zijn repertoire is blijkbaar op. De nachtkaars van Pinkpop is vroegtijdig uitgeblazen.
Jan Smeets zal hopen dat alle hoofdacts volgend jaar eerst een val-cursus gevolgd hebben.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!