André Rieu vindt boete voor kinderarbeid 'flauw en absurd'

© Jean-Pierre Geusens
De Maastrichtse vioolvirtuoos André Rieu vindt het 'absurd en flauw' dat zijn productiemaatschapij een boete heeft gekregen voor kinderarbeid.
Volgens Rieu was absoluut geen sprake van kinderarbeid, zo zegt hij tegen Shownieuws.

Kinderarbeid

Vorige maand werd bekend dat de walsmeester een boete moest betalen voor kinderarbeid. Volgens de Inspectie SZW moesten minderjarige muzikanten tijdens de concerten van Rieu op het Vrijthof in de zomer van 2015 te lang werken. Het gaat om een groep jonge panfluitspelers die tot het muziekgezelschap van de Roemeense panfluitvirtuoos Gheorghe Zamfir behoorden.

Lees ook: Forse boete voor André Rieu vanwege kinderarbeid

Efteling

"Die kinderen hebben de tijd van hun leven gehad", zegt Rieu tegen het SBS-programma. "Ik heb ze zelfs naar de Efteling gestuurd."

Duizenden euro's

Bij het laatste concert op het Vrijthof kwam iemand van de arbeidsinpectie. En daar baalt Rieu van. "In plaats van dat hij dat nou bij het eerste concert tegen ons zegt: pas op, dit moet je even anders doen", verzucht hij. De vioolvirtuoos vindt het dan ook heel flauw. "Ik probeer die boete nu terug te krijgen. Per kind is het 3000 euro per avond, dus tel maar uit."

Lees ook: Kwestie kinderarbeid: Rieu was zich van geen kwaad bewust

Drone

De muzikant is niet alleen beboet voor kinderarbeid. Onlangs werd ook bekend dat hij diep in de buidel moet tasten vanwege illegale dronevluchten boven het Vrijthof.

Lees ook: Opnieuw boete voor walsmeester André Rieu