Het lange wachten is voorbij: Flikken Maastricht is terug

© Still Flikken Maastricht trailer AVROTROS
Het is vrijdagavond eindelijk zover: het nieuwe seizoen van Flikken Maastricht gaat van start.
Fans hebben een tijdje moeten wachten, de laatste aflevering van seizoen 11 werd in februari vorig jaar uitgezonden.

Politieserie

Even was er nog wat verwarring over wanneer het nieuwe seizoen nou van start zou gaan. De populaire politieserie Twitterde vorig jaar dat de fans de datum 8 december in hun agenda moesten zetten. Wat even voor wat verwarring zorgde. De fans dachten toen dat hun geduld niet langer op de proef werd gesteld.

Nieuwe gezichten

In een nieuwe trailer, die vorige maand al was te zien, wordt duidelijk dat er een aantal nieuwe gezichten te zien zullen zijn. Naast acteur Martin Schwab, bekend van de politieserie Baantjer als Ab Keizer en regisseur van een aantal afleveringen van Flikken Maastricht, duikt ook acteur Vincent Croiset op. In de rol van Peter Mooy lijkt het erop dat hij het personage van Angela Schijf het weleens moeilijk kan maken.

Seizoen 13

Het is nog onduidelijk of de serie, die gemiddeld 2,3 miljoen kijkers per aflevering trekt, ook nog een dertiende seizoen krijgt. Als het aan hoofdrolspeler Victor Reinier (Floris Wolfs in de serie) ligt in ieder geval wel. Hij gaf in een interview eerder aan zeker door te willen gaan met de serie.