Counting Crows: kippenvel in eerste vijf minuten

© ANP
Op papier is de show van Counting Crows op Pinkpop er eentje in de categorie: strot open en meeblèren maar.
De bandleden hebben zonder twijfel een festivalvriendelijke setlist in elkaar gedraaid waarmee vooral de doorsnee liefhebber met hits als Round here, Mr. Jones en Long December aan zijn trekken kwam. Maar, zanger Adam Duritz zou Adam Duritz niet zijn als hij zijn hits niet dusdanig door de trukendoos der verrassingen zou halen dat voor de festivalganger die graag meezingt weinig eer te behalen valt. Ter plekke herschrijft hij halve songtesten en ontstaan er compleet nieuwe versies van nummers

Improvisatie
Dat de band tijdens shows volop improviseert wordt ze niet altijd door iedereen in dank afgenomen, als het dreigt in gezeur te verzanden. Maar eerlijk is eerlijk, vandaag komt het improviserend vermogen van Durtiz het optreden, de vijfde keer van de band op Pinkpop, absoluut ten goede. De saus die de band bijvoorbeeld over Round here gooit, zorgt meteen in de eerste tien minuten voor kippenvel. En ook de versies van oudje Rain King en Palisades Park (van het nieuwe album Somewhere under wonderland) mogen er zijn.

Een beetje mat
Toch lukt het de band niet om de aandacht van het publiek tot het einde vast te houden en blijft het geheel een beetje aan de matte kant. Een uitnodiging aan velen om halverwege vooral weer achterover in het zonnetje op het grasveld te gaan liggen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!