Limburgse dj's strijden met elkaar om Edison

Lucas (links) en Steve backstage op het Sunburn-festival in India. © Facebook/Lucas & Steve
De kans is aanzienlijk dat de Edison 2018 voor beste danceact naar een Limburgse artiest gaat: Venlonaar Jim Taihuttu (Yellow Claw) en het Maastrichtse duo Lucas & Steve zijn genomineerd.
De Limburgse dj's hebben concurrentie van Bredanaar Fadil El Ghoul, onder het grote publiek bekend als R3hab.Voorlopig hoogtepunt

Hoewel het Yellow Claw van Taihuttu, alias Jim Aasgier, al jaren hits scoort, ziet de Edison-jury het laatste album van de dj-formatie als een hoogtepunt. "Yellow Claw was al een internationaal succesvolle live-act. Dit album is een voorlopig hoogtepunt, zeker ook door de vele tot de verbeelding sprekende nationale en internationale samenwerkingen."


Internationaal hofleverancier

Lucas & Steve brachten weliswaar geen album uit, maar de twee jeugdvrienden stootten met hun singles meermaals door tot de top van de hitlijsten. "Lucas & Steve hebben hun geheel eigen sound gedefinieerd, aanstekelijke dance-liedjes met een kop en een staart voor een groot publiek. Dit enthousiaste tweetal heeft alles in zich om internationaal hofleverancier te worden de komende jaren", zo schrijft de jury.


Rapper Ronnie Flex kan overigens de grote man worden tijdens de Edison-awards; hij is genomineerd in drie categorieën. Op 12 februari is de prijsuitreiking.