René Shuman & Angel-Eye zoeken uw favoriete Elvis-songs

© ANP
Wat zijn uw favoriete Elvis-nummers? René Shuman en Angel-Eye willen het weten.
Zij vragen alle Nederlanders om hun drie dierbaarste songs van Elvis Presley kenbaar te maken via hun website.

Memorial concert

Zo wordt een top-20 samengesteld, die het zangduo ten gehore zal brengen tijdens een speciaal Memorial Concert.

Sterfdag

Op 16 augustus is het 40 jaar geleden dat 'The King' overleed. Om die reden start het Sittardse rock 'n roll-koppel Shuman & Angel-Eye een 'Elvis-tiendaagse'. Zo komt er onder meer een boek uit in samenwerking met Art Rooijakkers en werken ze mee aan diverse programma's op de nationale tv.

Luxor

De tiendaagse wordt afgesloten met een speciaal concert in Theater Het Nieuwe Luxor in Rotterdam. "Elvis heeft gedurende zijn carrière wel duizend nummers gemaakt. Vrijwel iedereen heeft een bepaalde herinnering aan een Elvis-plaat", zegt Shuman in het L1-programma AvondGasten. Zelf heeft hij geen favoriete plaat. "Ik kan er onmogelijk eentje kiezen, maar liedjes als Jailhouse Rock en Blue Suede Shoes staan wel hoog in mijn lijstje."

Held

René Shuman is al vanaf zijn jongste jeugd fan van de Amerikaanse legende. "Voor mij was Elvis vroeger een houvast. Ik kom uit een gebroken gezin, groeide op zonder vader en had het best moeilijk thuis. Het klinkt raar, maar door naar zijn muziek te luisteren fungeerde Elvis als een vaderfiguur voor mij. Elvis heeft mij geïnspireerd met zijn muziek en door zijn nummers te spelen hoop ik anderen datzelfde gevoel te geven."