Speciaal eerbetoon aan Chriet Titulaer binnenkort op tv

© ANP
Op AVROTROS wordt binnenkort met 'De Wondere Wereld van Chriet Titulaer' een eerbetoon aan de in april overleden tv-presentator en sterrenkundige uitgezonden.
In deze eenmalige uitzending vertellen onder meer astronaut André Kuijpers, radio-dj Sander Lantinga en André van Duin over hun bewondering voor de markante wetenschapper.

Held

Sterrenkundige en oud-televisiepresentator Chriet Titulaer uit Hout-Blerick is op 23 april van dit jaar op 73-jarige leeftijd overleden. Zijn dood heeft heel wat teweeg gebracht, zo bleek uit de vele reacties op social media.

Wondere wereld

Titulaer presenteerde populair-wetenschappelijke programma's, waaronder het legendarische TROS Wondere Wereld. Veel van zijn voorspellingen op het gebied van techniek en communicatie bleken uit te komen, soms na tientallen jaren. Ook schreef hij wetenschappelijke en populair-wetenschappelijke boeken.

Baard

Als bekende tv-figuur werd Titulaer veel geparodieerd, vooral vanwege zijn opvallende baard (zonder snor) en zijn Limburgse accent.

Eerbetoon

Het eerbetoon is woensdag 27 december te zien. Op de site van AVROTROS kunnen fans en liefhebbers stemmen op hun favoriete 'Chriet-fragment'.