Bijzonder publiek voor prijswinnende docu Marijn Poels

© Marijn Poels/The Uncertainty Has Settled
De prijswinnende documentaire The Uncertainty Has Settled van filmmaker Marijn Poels uit Meerlo wordt binnenkort getoond tijdens een speciale voorstelling in het Europees Parlement.
De parlementariërs kunnen op 18 oktober in Brussel genieten van de film, waarin te zien is hoe Poels op zoek gaat naar de impact van het huidige energiebeleid en de onzekerheden binnen de klimaatwetenschap.

Uitnodiging

De filmmaker kreeg een uitnodiging van parlementariër Olaf Stuger. Dit om de documentaire eens te bespreken. "Wat het klimaat ook zal doen, ik hoop dat ik het verstikkende debat een klein beetje kan openbreken naar een gezonde en realistische discussie", zegt Poels.

Geen wetenschappelijk verhaal

"Mijn documentaire is geen wetenschappelijk verhaal, eerder een sociaal-maatschappelijke documentaire waarin ik mensen bewust maak van het eenzijdige debat", aldus Poels. Hij vindt de rol van de media te eenzijdig, waar critici worden genegeerd of weggezet als 'flapdrollen'. En dat is volgens de filmmaker 'een zeer zorgwekkende ontwikkeling'.

Prijzen

De film van Poels werd eerder dit jaar in Berlijn beloond met de award voor beste documentaire. Ook op het Mindfield festival in Los Angelos viel de film in de prijzen.