Bram Moszkowicz gaat cursus geven aan advocaten

© ANP
Bram Moszkowicz heeft een nieuwe klus te pakken. De oud-advocaat gaat de cursus 'overtuigend pleiten' geven aan advocaten.
Dit meldt de Volkskrant.

Punten verdienen
Advocaten zijn verplicht om jaarlijks cursussen te volgen en verdienen hiermee punten. Het is opmerkelijk dat de oud-advocaat dit gaat doen, want hij werd in 2013 door het Hof van Discipline geschrapt als advocaat, onder meer voor het niet volgen van de verplichte bijscholingscursussen.

Geen mening

Een woordvoerder van de orde van advocaten laat aan de krant weten niet te willen reageren op de cursus die Moszkowicz nu gaat geven aan advocaten. "Wij hebben daar geen mening over", laten ze weten.

Gedragsregels

Zelf laat Moszkowicz weten dat hij denkt dat hij de kennis kan overbrengen. "Ik geef geen cursus over gedragsregels, maar over pleiten, een vaardigheid die ik bezit. Ik ben niet geschrapt omdat ik die vaardigheid niet zou bezitten."
Moszkowizc verzorgt de cursus samen met advocate Nienke Hoogervorst, zijn vriendin. Zij werd in de hoogtijdagen van Bram tot de winnares verkozen van het tv-programma De Nieuwe Moszkowicz: een zoektocht naar getalenteerde jonge juristen.