Boerin uit Berkelaar is de mooiste van het land

© L1/Ginger Bloemen
De 19-jarige Julia Kurvers uit Berkelaar is zaterdagavond verkozen tot de mooiste boerin van het land.
"Het was een superavond en had de winst totaal niet zien aankomen!", laat de Limburgse schone in een reactie weten.

Boerinnenkalender

De nieuwe miss kreeg de titel overhandigd tijdens de verkiezing van Miss Boerin 2018, die georganiseerd werd door de jaarlijkse Boerinnenkalender. De tien deelneemsters mochten zich zaterdagavond eerst in schaarse outfits vertonen om later in galajurk, hooggehakt en volledig gestyled nogmaals de show te stelen. Dat alles voor het oog van het publiek en een kritische jury.
Kurvers houdt de titel in Limburg. De mooiste boerin van vorig jaar was Ellen Maessen uit Walem.

© Julia Kurvers

Kers op de taart

Julia heeft van alles genoten. "We waren allemaal totaal niet bezig met het winnen en de prijzen. Het was zo'n gezellige dag met de meiden en het team. En om dan ook nog bekroond te worden tot Miss, was de kers op de taart."

Boerendochter

De Berkelaarse is een echte boerendochter. Haar ouders hebben een varkensbedrijf in Berkelaar waar zij zo nu en dan bijspringt als het nodig is. Met haar verschijning op de kalender en deze titel wil ze het boerenleven in een positief daglicht zetten. "Ik wil vooral laten zien hoe trots ik op de agrarische sector en de hardwerkende boeren ben."
Naast de titel Miss Boerin 2018, heeft Julia twee overnachtingen in Antwerpen gewonnen, inclusief ontbijt en diner. Ook zit zijn komend jaar in de jury van de Miss Boerin 2019.
Eerder was Julia ook al te gast bij AvondGasten. Bekijk hier de uitzennding.