Spaanse slag voor Rieu: Macarena in Maastricht

© ANP
De special act tijdens de Vrijthof-concertreeks van André Rieu komt dit jaar uit Spanje. Niemand minder dan Los del Río, wereldwijd bekend dankzij monsterhit Macarena, komt naar Maastricht.
Woensdagavond wordt de concertreeks afgetrapt. Dan maken de Rieu-fans ook kennis met het Spaanse duo, dat bestaat uit Antonio Romero Monge en Rafael Ruíz Perdigones.Los del Rieu

Met de mannen uit Dos Hermanas, een stad onder de rok van Sevilla, krijgen de Rieu-concerten een flink latino-sausje. Los del Río bracht Macarena in 1993 uit, maar het nummer beleefde zijn grote doorbraak toen de Bayside Boys in 1996 een remix van het nummer uitbrachten. De liefhebber heeft tot dusver van zes Los del Río-albums mogen genieten; op vijf van die albums stond een versie van Macarena.
Vorig jaar verraste Rieu met de komst van David Hasselhoff als special guest. Dit jaar treedt de violist dertien keer op in Maastricht. Het laatste optreden is op 22 juli.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!