Steeds meer Oktoberfeesten in Limburg

© L1
De populariteit van het Oktoberfeest in onze provincie is anno 2017 ongekend. Uit een inventarisatie van L1 blijkt dat vrijwel elke Limburgse gemeente deze maand wel een bierfeest heeft.
Sommigen zijn inmiddels van massale omvang, zoals in Sittard, waar in zes dagen tijd ruim 200.000 bezoekers naartoe komen.

Flink gegroeid
Dankzij het goede nazomerweer zullen dit jaar vermoedelijk de bezoekersrecords gebroken worden. De afgelopen jaren is het evenement sowieso al flink gegroeid. Dat is onder andere te merken aan het grote aantal mensen dat gekleed in lederhose of dirndl naar de Sittardse 'Wiesn' komt.

Feesttent

In navolging van het Sittardse succes zijn er steeds meer gemeenten waar een feesttent wordt geplaatst. Sinds 2004 heeft Brunssum een groot meerdaags festival. Heerlen beleefde dit jaar de eerste editie en ook in Roermond stond er twee dagen lang een biertent op het Stationsplein.
Duitse avond
Het Theater in Venlo kende dit jaar voor het eerst een Oktoberfeest en ook steeds meer kroegen kleuren blauwwit. Opvallend is bovendien dat steeds vaker sportverenigingen een Duitse avond organiseren om zo de kantine-omzet te verhogen.

Zonder bierpullen
Er bestaat ook een Oktoberfeest zonder bierpullen, zonder lange Duitse tafels en zonder felle discolampen. In het Mafcentrum in Maasbree werd dit weekend een kleinschalig Oktoberfeest gehouden voor mensen met een beperking, aangepast aan de behoeften van deze doelgroep.

Lees alles over het Oktoberfeest in Sittard op L1.nl/oktoberfeest.
L1 doet van 14 tot en met 18 oktober verslag van het oktoberfeest met (live)uitzendingen op radio en tv. Bekijk hier het complete spoorboekje.