RTL zendt indrukwekkende docu over Fernando Ricksen uit

© ANP
RTL7 zendt op maandag 24 april de documentaire over Fernando Ricksen uit. In Fernando Ricksen - De Finale Strijd krijgt de kijker een blik in het leven van de doodzieke Heerlenaar.
De oud-profvoetballer werd in de zomer van 2016 door de makers benaderd voor de documentaire en twijfelde geen moment.

Camera's

Ricksen liet zich acht maanden lang door een filmploeg volgen in Nederland en Spanje, waar hij een huis heeft. In de documentaire is goed te zien wat de impact van de spierziekte ALS op het leven van de oud-profvoetballer is.

Veronika

"Het ziekteproces maakt dat Fernando fysiek steeds zwakker wordt. Hij kan zich enkel nog maar schuifelend voortbewegen en kan vrijwel niet meer spreken", legde documentairemaker Ronald Top eerder al uit. "Omdat hij het zelf niet langer kan, geeft Fernando's vrouw Veronika hem een stem."
Bekijk hier alvast een preview van de documentaire.

Crowdfunding

Om het budget voor de documentaire bijeen te krijgen, hield Top een inzamelingsactie. De crowdfunding startte een beetje stroef, maar bracht uiteindelijk wel de 20.000 euro op die nodig was voor het maken van de film.

Lees ook: Streefbedrag binnen: strijdende Ricksen krijgt documentaire

De documentaire Fernando Ricksen - De Finale Strijd is op maandag 24 april om 22:00 uur op RTL7 te zien.
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!