Pinkpop-headliner Foo Fighters laat fans schrikken met val

© Jean-Pierre Geusens
Pinkpop-headliner Foo Fighters heeft rockfans in het Zweedse Göteborg dinsdag de stuipen op het lijf gejaagd.
Even leek het erop dat frontman Dave Grohl van het podium viel, maar de band bleek een stuntman te hebben ingehuurd.

Grap

Enkele seconden later verscheen Grohl, gewapend met een gitaar, gewoon op het podium. "Dit keer niet Göteborg", schrijft de band in het Zweeds op Twitter, waar ook het filmpje van de grap te zien is.

Gebroken been

De grap van Foo Fighters bracht herinneringen naar boven. In 2015 brak Grohl twee dagen voor Pinkpop in Göteborg zijn been. Hij maakte zijn optreden in Zweden af, maar zijn show in Landgraaf werd gecanceld. Dit tot grote teleurstelling van de fans. Festivalbaas Jan Smeets probeerde de band de jaren daarna tevergeefs naar Pinkpop te halen. Dit jaar heeft hij de populaire rockers wel weten te strikken.

Smak

Het is niet voor het eerst dat de frontman van Foo Fighters de fans dit jaar flink heeft laten schrikken. Tijdens een show in Florida ging hij onderuit op het podium. Volgens de zanger zelf brak hij bijna zijn been.

Pensioen

Het Megalandterrein in Landgraaf wordt momenteel klaargestoomd voor drie dagen festivalgeweld. Pinkpopbaas Jan Smeets heeft er zin in. Mister Pinkpop denkt dan ook nog lang niet aan zijn pensioen. "Waarom? Ik zie daar geen reden voor, ik ga door", zei de 73-jarige festivalorganisator.
Pinkpop vindt op 15, 16 en 17 juni plaats.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!