Huub Stapel: 'Die Berg spelen is een piece of cake'

© Twitter Huub Stapel/ AVROTROS
Volgende week start een nieuwe reeks van Flikken Rotterdam en de Limburgse acteur Huub Stapel is ook weer van de partij.
"Die Berg spelen is een piece of cake." Zo vertelt Huub aan het AD. Ook in het tweede seizoen van Flikken Rotterdam speelt de Limburger de Officier van Justitie Hein Berg.

Bloedende schotwond

Het was even onzeker of we Berg wel terug zouden zien in het tweede seizoen, het eerste seizoen eindigde met de bloedende schotwond van Stapel tijdens de aftiteling. "Ja, ze hebben gevraagd of ik nog een seizoen door wilde. Hoefde ik niet lang over te denken, hoor. Ik heb zelfs meteen getekend voor een derde seizoen", zo vertelt Huub aan het AD.

Weinig moeite

Ondanks dat Stapel erg druk is met toneel, stond hij iedere zondag op de set van Flikken Rotterdam en dit kostte de acteur weinig moeite. "Vergeleken met wat ik nu op toneel doe, is Hein Berg echt een piece of cake. En wat fijn is: ik heb niet van die bakken tekst. Omdat ik alleen op zondag kan draaien, komt dat goed uit. De afgelopen weken waren heel overzichtelijk: vijf dagen repeteren voor het toneel, op zaterdag tekst leren voor Flikken en op zondag opnemen."

Burn-out

Tien jaar geleden kreeg Stapel een burn-out. Hij zei toen dat het leven na zo'n klap nooit meer hetzelfde zou zijn. Toch werkt de acteur uit Tegelen op dit moment weer zeven dagen per week. "Een bevriende neuroloog beloofde me toen ik net was hersteld: 'Als je elke nacht goed slaapt, krijg je nooit meer een burn-out.' Daar houd ik me aan vast. Ik hang nooit in de kroeg. Ik drink wel wijn, maar ben geen grote zuiper. Ik sta elke ochtend fris op en sport drie keer per week. De laatste tien jaar marcheert het gewoonweg als een dolle", zo laat Stapel weten.
Huub heeft dan ook een tip: "Gewoon een beetje gezond leven, niet vergeten te genieten en vooral niet ophouden met werken. Dat houdt de motor warm."