Bizarre wending: Derde bij Miss verkiezing en toch naar finale

© Miss Teen & Miss Beauty of Limburg 2017
Een bizarre wending in de Miss World en Miss Beauty verkiezing van Limburg. De 25-jarige Fenne Lomme uit Geijsteren werd in eerste instantie derde, maar gaat nu toch Limburg vertegenwoordigen in de landelijke finale.
"Sinds zaterdag ben ik verkozen", zegt de 25-jarige blondine. "Omdat de vorige winnares zich heeft teruggetrokken."

Drie winnaressen

Halverwege mei stonden er 24 knappe vrouwen in de Limburgse finale. De Maastrichtse Jessottiz Baart werd gekroond tot Miss World of Limburg. Indy Thomas uit Heerlen werd Miss Teen of Limburg en Lisa Erkens uit Venray mocht zich Miss Beauty of Limburg noemen. De schone uit Geijsteren werd derde, waardoor ze geen zicht meer had op de landelijke finale.

Telefoontje

Tot afgelopen zaterdag. Toen rinkelde opeens de telefoon. "De organisatie belde me dat na Jessottiz zich nog een winnares (Lisa Erkens, red.) had teruggetrokken", zegt Lomme. "Het meisje dat als tweede was geëindigd (Carley Donders, red.) had haar deelname aan de verkiezing Miss Intercontinental al toegezegd. En toen kwamen ze dus bij mij uit. En dat ook nog op de verjaardag van mijn vriend."

Achterstand

De donkerblonde dame weet dat ze inmiddels een kleine achterstand heeft opgelopen op de andere finalisten. "Zij hebben al een aantal workshops en een fotoshoot gehad", zegt ze. "Ik heb dus wat in te halen. Maar ik heb er enorm veel zin in."
De landelijke finale van de Miss Intercontinental en Miss Beauty vindt op 9 september plaats in Rotterdam.