Rapper Sjors heeft grootse plannen: 'Touren met debuutplaat'

© Archief Facebook/Rapper Sjors
Rapper Sjors schaarde zich dit jaar in een illuster rijtje met het behalen van 1 miljoen views op YouTube. Zijn absolute hoogtepunt beleefde hij echter in de liefde. Sinds kort is hij helemaal hoteldebotel op de Spaanse schone Sue.
Maar er is meer. Rapper Sjors kijkt, ambitieus als hij is, vooral vooruit. De breedgeschouderde rapper heeft grootse plannen voor volgend jaar.

Doorbraak

De Brunssumer vergaarde in 2013 nationale faam door zijn optreden in Man Bijt Hond. Vanaf dat moment heeft Sjors zich volledig op het rappen gestort en is hij niet meer weg te denken.

Lachers

De rapper doet wat hij graag wil doen. "En ja, ik weet dat er haters zijn die me uitlachen", zegt hij. "Maar daar heb ik schijt aan. Laat ze maar lachen. Ik ben er nog steeds en ik mag nog steeds veel shows in het hele land doen." Hij is het programma dan ook enorm dankbaar. Sindsdien is de taalvirtuoos regelmatig in de spotlights verschenen.

Middelpunt

En in het middelpunt van de belangstelling staan is iets dat hij ook nadrukkelijk blijft proberen. "Ik ben rapper en ja, dan sta je op een podium. Ik hoop dat er dan mensen naar me kijken", zegt hij. Maar niet alleen op het podium wil Sjors schitteren. "Ik zou ook graag iets met presenteren willen doen. Dat mag op radio of televisie zijn", zegt hij. "Radiozender 3FM belt me regelmatig. Dan mag ik de weekagenda met ze doornemen. En ja, dat smaakt wel naar meer."

Fitness en vloggen

Om zijn presentatie-skills bij te schaven is hij het afgelopen jaar begonnen als vlogger. "Dat vind ik fantastisch om te doen", zegt de Brunssumer. "Ik vlog over de passies in mijn leven: muziek en fitness. Dat zijn ook zaken waar ik me volgend jaar verder in wil ontwikkelen."

Datingprogramma

De rapper was tot voor kort nog vrijgezel. Voor een programma van Youtube-kanaal Skets deed hij mee aan een datingprogramma. "Het was best leuk om te doen. Het deed me ook wel wat dat er vrouwen waren die zich hadden opgegeven", zegt hij koeltjes. Toch vond hij daar niet de liefde van zijn leven. Die vond hij gewoon in Brunssum, waar hij de Spaanse schone Sue aan de haak sloeg.

Liefde op het eerste gezicht

Voor Sjors was het liefde op het eerste gezicht. "We kwamen elkaar tegen op straat en toen gingen we naar de club en daar leerden we elkaar kennen", zegt de rapper. "De tijd gaat snel. Ze geniet ook van alle media-aandacht."

Fireball

De Spaanse schone komt oorspronkelijk uit Valencia, maar woont nu op vijf minuten afstand van Sjors. Volgens Sue was er sprake van een 'fireball' op het moment dat de twee met elkaar in gesprek raakten.

Muziek

Met zijn nummer Zomer in Nederland doorbrak hij de magische grens van 1 miljoen views op YouTube. De zomerhit is het grootste succes van de woordkunstenaar tot dusver. "Het is een makkelijk nummer. Ik vind het dan ook zeker niet mijn beste nummer. Ik vind Yeah ben Rapper een beter nummer. Ook qua tekst", zegt hij. Wel is hij trots op de videoclip van het vrolijke zomerlied. Hij heeft namelijk alles tot in de puntjes uitgedacht. "Ik heb zelfs de danseressen en het paard uitgekozen."

Céline Dion

Het wordt volgens de rapper dan ook hoog tijd dat er een debuutplaat wordt uitgebracht. "Alles is mogelijk in de muziek. Maar dan moet ik wel nog wat nummers maken. Ik zal nooit Céline Dion worden", zegt hij. "Maar ik ga een volledige cd uitbrengen", belooft hij.

Pinkpop

En dan een grote tour? Als het aan Rapper Sjors ligt wel. "Lekker optreden op festivals en in discotheken. Dat gevoel wat je dan krijgt, is onbeschrijflijk." Zien we de rapper terug op de affiche van Pinkpop? "Er is wel eens contact met Jan Smeets geweest."