Trap er niet in! De beste aprilgrappen van Limburg

© KunstPLein OLV
Het is 1 april en we zetten de opvallendste grappen die bij ons binnenkwamen, nog even voor je op een rijtje.
Kijk zelf welke je de beste vindt.

Rookworstvlaai

De Hema kondigde eerder deze week aan dat ze dit weekend een nieuwe lekkernij op de markt brengt: een overheerlijke rookworstvlaai. Nou is dat natuurlijk nog niet zo vreemd. In Limburg worden immers frikandellenvlaaien gebakken en zag rond de vastelaovend ook de curryworst-vlaai het levenslicht. Hema daarentegen lijkt de klant toch in het ootje te willen nemen met deze hartige snack. Vorig jaar kwam het warenhuis nog met een naar tompouce ruikende deodorant.

Lees ook: Limburgse uitvinding: curryworst-vlaai

Discodip

Bij het Mexicaanse restaurant Ernesto's in de Sittardse binnenstad verscheen dit weekend ook een nieuw gerecht op de menukaart. De 'Enchilada Dip Discoteca'. Dit is een met kip gevulde wrap. Als finishing touch wordt de lekkernij overladen met discodip. Een 1-aprilgrap, zo liet de kok weten. De smaak? Volgens de kok is het écht iets voor de liefhebber. Mocht de snack onverhoopt toch aanslaan, dan krijgt de wrap mogelijk een permanente plek op de menukaart.

Nieuwe omroepstem

Ook in Maastricht zijn ze niet vies van een grapje. Zo worden de bussen in de hoofdstad van Limburg gepimpt met een onvervalste Maastrichtse omroepstem. Niemand minder dan Fabrizio gaat reizigers wegwijs maken. Alles voor een 'extra sjieke reiservaring'.

ENCI-groeve

Een van de beste grappen komt eveneens uit Maastricht. KunstPlein OLV heeft bijzondere plannen met de ENCI-groeve, zo valt te lezen in een persbericht. Hier wil het gezelschap een attractie laten verrijzen à la Mount Rushmore. Alleen dan zonder zonder portretten van Amerikaanse presidenten, maar met beeltenissen van bekende Limburgers. Volgens KunstPlein OLV is er ruimte voor vier gigantische mergelportretten. Er wordt zelfs een voorzet gegeven met een gigantisch beeldhouwwerk van André Rieu. Wie worden die andere drie?
© KunstPLein OLV

Champions League

Ook op sportgebied roeren de grappenmakers zich. Nee, Lionel Messi komt niet naar Roda. Maar de Kerkraadse eredivisionist krijgt volgens Rodajclive wel een nieuwe uitvalsbasis. Hoewel nieuw? Volgens de website keert Roda in 2019 terug naar Kaalheide. Dit omdat de huidige voetbaltempel niet voldoet aan de strenge eisen van de Champions League.

Tripledekker

Met de bus naar Spanje? Dan moet je bij Boosten Reizen uit Hoensbroek zijn. Liefhebbers van de Spaanse costa kunnen daar op 1 april een wel heel bijzondere bus boeken. Geen dubbeldekker, maar een tripledekker. De derde verdieping is een heus topdek. Zo is er een klein casino en een cocktailbar.

Helikopter geland

De Facebookpagina Nieuws uit Horst aan de Maas wilde doen geloven dat een Apache-helikopter van de luchtmacht een voorzorgslanding had gemaakt in een weiland aan de Middenpeelweg. In werkelijkheid werd de foto vorige week in Brabant gemaakt.

Identiteitscrisis bij Verstappen?

Volgens de Formule 1-fansite F1fans.nl zou Max Verstappen vanaf volgend seizoen gaan rijden onder de Belgische vlag. Momenteel staat er nog een Nederlandse vlag bij de naam van de Limburger. Maar de coureur, geboren in Hasselt, beschikt over twee paspoorten. De keuze voor de zuiderburen zou een teleurstelling zijn voor de duizenden Nederlandse Formule 1-fans die uitgedost in oranjekleding afreizen naar verschillende circuits.
Tip voor de redactie? Foto of filmpje van een nieuwsgebeurtenis?
Whatsapp ze naar ons nummer: 0683541920!