Musical van Kerkraadse regisseur wint Musical Awards

© ANP
De musical Was getekend, Annie M.G. Schmidt van de in Kerkrade opgegroeide regisseur Paul Eenens is woensdagavond tijdens de jaarlijkse Musical Awards uitgeroepen tot allerbeste grote musical van 2017.
In totaal won de productie vier prijzen in het AFAS Circustheater in Scheveningen.

Categorieën

De musical over het leven van Annie M.G. Schmidt won daarnaast awards in de categorieën beste vrouwelijke hoofdrol (Simone Kleinsma), beste vrouwelijke bijrol (Marjolijn Touw) en beste script (Dick van den Heuvel).
Vakjury
De prijzen worden ieder jaar toegekend door een vakjury, die bestaat uit voorzitter Cornald Maas, Jon van Eerd, Charles Droste, Irene Moors, Michiel van Erp, Joris van Bennekom en Arno Gelder.

Van Wegberg
De prijs voor Was Getekend was niet het enige Limburgse succes. Renée van Wegberg won de Muscial Award in de categorie beste vrouwelijke hoofdrol in een kleine musical, voor haar vertolking van Liesbeth List in de gelijknamige musical.

En de volgende lichting Limburgse musicalsterren staat al klaar; op de vooropleiding Musical aan het Venlose Valuascollege worden ze klaargestoomd.

Hoog niveau

De vooropleiding bereidt jongeren voor op een vervolgopleiding op het gebied van zang, dans en theater. Volgens theaterdocent Leonie van Laarhoven ligt het niveau hoog. "Ze willen allemaal heel graag. Naast passie voor het vak is het heel belangrijk dat ze allemaal iedere dag honderd procent willen geven om iedere keer een fractie beter te worden."

Succes

Terwijl in Venlo de musicalsterren van de toekomst worden klaargestoomd, genieten Renée van Wegberg en Paul Eenens van hun succes. Van Wegberg geeft te kennen "...nog een beetje op een wolkje te zweven", en Eenens is "onvoorstelbaar blij en zo trots op ons clubje."