Limburgse tweeling (3) timmert aan de weg met filmcarrière

De tweeling uit Herkenbosch op de set voor een commercial van Pels Rijcken. © Romy Brouns
De drie jaar oude tweelingbroertjes Dex en Max Rutten uit Herkenbosch timmeren aardig aan de weg met een glansrijke acteercarrière.
Nadat ze een rol in SBS-serie Dokter Tinus hebben gespeeld, worden ze volop gevraagd voor films en commercials.

Harry

Het nieuwe seizoen van de populaire serie waarin een glansrol voor de broertjes is weggelegd, is in september op de buis te zien. De twee jongetjes vertolken hier de rol van Harry, de zoon van hoofdpersonage Martinus Elsenbosch (Thom Hoffman). "Omdat ze zoveel op elkaar lijken, spelen ze om en om de rol van Harry", zegt de trotse moeder Romy Brouns. "Op de set zagen ze geen verschil. Alleen wij weten ze uit elkaar te houden."
De tweeling Dex en Max en hun zusje poseren met acteur Thom Hoffman. © Romy Brouns

Oproep

De eeneiige tweeling is per toeval in de acteerwereld beland. "Een vriendin van me wees me in maart op een oproep op Facebook. Het leek ons leuk om het eens te proberen. We hadden natuurlijk niet verwacht dat Max en Dex uiteindelijk ook gevraagd werden", zegt de moeder.

Hit

De knulletjes bleken een regelrechte hit. Zo werden ze direct na hun rol in Dokter Tinus benaderd door BLIK Film, een Utrechtse filmbedrijf dat ook reclamespotjes maakt. "Sindsdien worden onze kids gevraagd voor reclames."

Witte doek

Maar daar blijft het niet bij. De tweeling schittert binnenkort ook op het witte doek. Producent Rick Engelkes heeft Max en Dex gestrikt voor de film Huisvrouwen bestaan Niet, een Nederlandse komedie die rond de feestdagen te zien is in de bioscoop.
© Romy Brouns

Accent

De jongens zelf genieten met volle teugen. "Ze vinden het heel leuk om te doen. Het gaat heel natuurlijk allemaal", zegt moeder Romy. "Ze moeten alleen aan hun accent werken. Daarom krijgen ze nu logopedie. Wij praten gewoon dialect met ze thuis, maar op de set moeten ze 'Hollands' praten."

Spaarvarken

De jonge acteurs krijgen uiteraard ook betaald voor hun kunsten. "En dat geld stoppen we allemaal in hun spaarvarken."