Limburgse nachtegaal in liveshows The Voice

© Facebook Nienke Wijnhoven
Op de middelbare school zong Nienke Wijnhoven (19) al in verschillende cover,- en carnavalsbandjes. Aanstaande vrijdag staat de nachtegaal uit Horst in de liveshows van The Voice of Holland.
Vanwege haar Limburgse bescheidenheid had Nienke er zelf niet aan gedacht zich ooit op te geven voor The Voice. Mede-bandlid Truus nam het heft in handen en gaf Nienke op voor de audities.

Zweethandjes

"Met de blind auditions ging ik met knikkende knietjes en zweethandjes het podium op", zo zegt Nienke tegen L1 Radio. Maar dat bleek achteraf nergens voor nodig. Met haar vertolking van Jennifer Rush's The Power of Love wist Nienke iedereen in de zaal en de mensen thuis omver te blazen. De Limburgse kreeg alle vier de rode stoelen omgedraaid.

Coach Anouk

Met haar auditie wist Nienke bovendien de normaal zo koele coach Anouk kippenvel te bezorgen en koos haar als teamcaptain. De onderwijsassistente uit het Horst heeft daar zeker geen spijt van. "Anouk is een hele lieve vrouw en zorgt ervoor dat je nooit met een rotgevoel het podium opgaat. Ze leert me om stap voor stap om die onzekerheid kwijt te raken."

Repeteren

Nu de liveshows eraan komen, is Nienke de hele week druk bezig met repeteren. "Ik mag nog niets zeggen over welk nummer ik ga zingen, maar het wordt heel anders dan vorige keren."
The Voice of Holland wordt vrijdag om 20:30 uur uitgezonden op RTL4.