Heerlen maakt zich op voor Cultura Nova

© Cultura Nova Heerlen
In Heerlen zijn vrijdagavond duizenden mensen op de been voor de opening van festival Cultura Nova.
Het evenement is in 27 jaar tijd uitgegroeid tot een internationaal festival met theater, muziek, beeldende kunst en dans. Traditioneel begint Cultura Nova met een grote openingsshow. Dit jaar wordt die zelfs twee avonden opgevoerd: op vrijdag en zaterdag vanaf 21.30 uur.

Titanick

De Duitse groep Titanick verzorgt de show met de openluchtvoorstelling 'Firebirds'. Een parade met piloten in zelfgebouwde voertuigen trekt door de Heerlense binnenstad. De voorstelling gaat over de eeuwige strijd van landen om de eerste te zijn met technologische ontwikkelingen. Titanick verbeeldt dat door terug te grijpen naar de strijd om het eerste vliegende toestel.

Grote finale

De voorstelling begint op het Raadhuisplein. Daarna volgt een parade door het centrum en een grote finale op het Burgemeester Van Grunsvenplein voor het Parkstad Limburg Theater.

Meer genieten?

L1 zendt de openingsshow vanaf 21.30 uur live uit op televisie en via L1 Facebook. Ook komende dagen is er veel aandacht voor Cultura Nova. Meer daarover op L1.nl/culturanova.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!