'Unieke' Landgraafse Diede naar halve finale Time to Dance

© Facebook Diede Vermeesch
De Landgraafse Diede Vermeesch is door de auditieronde van het RTL-programma Time to Dance gekomen.
De 20-jarige danseres begon vol overtuiging aan haar auditie. "Ik dans diep en deze choreo is echt mijn ding. Heel Nederland mag zien wat ik eigenlijk kan", vertelt Vermeesch.

Complimenten

Diede verscheen op het podium met een choreografie op een nummer van de Belgische zanger Stromae. De driekoppige jury, onder leiding van Dan Karaty, was erg onder de indruk van de Landgraafse. Van hen kreeg zij complimenten als 'je vertelt echt een verhaal', 'ik wil naar je blijven kijken', 'je hebt een unieke stijl' en 'je bent echt jezelf'.

Ervaring

De danseres heeft al veel ervaring op het gebied van dansen. Momenteel studeert zij uitvoerend dans in Tilburg en richt zij zich op de stijl Urban & Contemporary, maar Diede begon op haar twaalfde al aan een dansopleiding in Maastricht. Ook geeft zij door het hele land workshops om haar kennis door te geven aan dansers.

Meer lach

?Karaty had nog wel een advies voor Diede om mee te nemen naar de volgende ronde. "Als je danst, danst je heel zwaarmoedig, maar als je klaar bent en lacht, licht je de hele zaal op. Soms moet je iets anders doen om een groter publiek te bereiken en ik zou graag meer van je lach willen zien tijdens het dansen."

Limburgse acts

Naast Diede zijn er al meer Limburgse dansacts door naar de halve finale van het programma. Deze wordt op vrijdag 1 juni uitgezonden. De Landsgraafse strijdt dan onder andere tegen B-boy Lorenzo uit Nederweert en de Maastrichtse dansgroep Oxygen.