Rámon Verkoeijen 'ruziet' op social media met 3FM-collega

Analist René van der Gijp als Renate. © RTL/Voetbal Inside
Rámon Verkoeijen uit Venray heeft het zondagavond op Twitter met 3FM-collega Domien Verschuuren aan de stok gehad.
De Venraynaar Twitterde dat hij er respect voor had dat voetbalanalist René van der Gijp sinds kort door het leven gaat als Renate.

Renate

Hij doelde op de uitzending van Voetbal Inside, waarin René van der Gijp deed of hij een transgender was. Hij verscheen met een blonde pruik op in de uitzending en zei dat hij voortaan Renate genoemd wilde worden. Hij maakte op die manier de Vlaamse VTM-journalist Bo van Spilbeeck belachelijk, die sinds dinsdag als vrouw door het leven gaat.

Grap

En die grap schoot bij veel mensen in het verkeerde keelgat. Verkoeijen zag er duidelijk de humor wel van in. "Laten we niet van iedere grap een politieke discussie maken", twitterde de Venrayse radiomaker. Zijn collega Domien Verschuuren klom direct in de pen en vroeg zich af wat de grap dan was.
Vervolgens twitterden de twee 3FM-deejays over en weer over het meningsverschil. Al snel bleek dat Verkoeijen om andere zaken lacht dan zijn collega van de ochtendshow.

Amen

Na een paar tweets werd de digitale strijdbijl begraven. "Ik vind dat je overal grappen over mag maken", schreef Verkoeijen op Twitter. "Ik ben voor alles en iedereen. Voel je vrij dan voel je je niet persoonlijk aangevallen. Ik wil nooit mensen kwetsen, maar mensen kunnen zich altijd gekwetst voelen, daar kan ik niets aan doen." Verschuuren lijkt zich hierin te kunnen vinden. "Amen", twitterde hij.