Duizend tulpen van Twan Huys konden Oprah niet bekoren

© Istock/Wikimedia Commons
In de hoop de Amerikaanse televisiepersoonlijkheid Oprah Winfrey te strikken voor zijn interviewprogramma College Tour, heeft Twan Huys haar ooit duizend oranje tulpen gestuurd.
De geste was tevergeefs. Oprah heeft zich -vooralsnog- nooit voor een zaal studenten laten interviewen door de in Sevenum geboren journalist en presentator.

Nieuwe reeks

De 53-jarige Huys vertelt de anekdote aan het AD dat hem sprak aan de vooravond van een nieuwe reeks van het programma. Andere gasten lieten zich wèl met een persoonlijk gebaar van Huys overhalen om aan te schuiven. Zo was het een handgeschreven brief die schrijver A. F. Th. van der Heijden over de streep trok om te praten over zijn overleden zoon Tonio.
College Tour gaat alweer zijn tiende seizoen in. De afgelopen jaren sprak Huys met verschillende bijzonder gasten, waaronder de Dalai Lama, Willem Holleeder, John Cleese en Bill Gates.

Limburg

Huys ontving in het programma ook provinciegenoten als Chantal Janzen, Frans Timmermans, Maxime Verhagen en Bram Moszkowicz. Dit seizoen voegt hij ook Tom Dumoulin nog toe aan dat lijstje.