Dj-duo Lucas & Steve droomt van Ziggo Dome én Vrijthof

Lucas & Steve op Tomorrowland. © BAAS Amsterdam
Na Tomorrowland en een tour door Amerika staat het Maastrichtse DJ-duo Lucas & Steve dit weekend weer eens in Limburg achter de draaitafels. "Solar is toch de plek waar we vroeger ook als bezoekers kwamen."
Dat zegt Lucas de Wert in een interview met 1Limburg.

Limburg

Zondag mag het duo een feestje bouwen op het festivalterrein aan de Maasplassen in Roermond. De dj's kijken enorm uit naar deze 'thuiswedstrijd'. "We komen helaas niet meer zo vaak in Limburg als we zelf zouden willen. En als we er zijn, willen we er natuurlijk ook volop van genieten. We hebben ook een stevige achterban in Limburg en daar zijn we héél blij mee."

Nieuwe muziek

De festivalgangers op Solar kunnen zich dan ook voorbereiden op de nodige nieuwe muziek, zo verzekert de dj. "Op Tomorrowland, een festival dat onze stoutste dromen heeft overtroffen, heeft het publiek al kennis kunnen maken met onze nieuwe platen. Nu gaan we dat ook op Solar doen." Het festival in Roermond is een bijzondere plek voor Lucas & Steve. "Hier kwamen we vroeger altijd als bezoeker. En drie jaar geleden stonden we voor het eerst als act op Solar. Het is heel fijn om terug te zijn. Na onze set mengen we ons in het feestgedruis. Backstage is allemaal heel leuk en aardig, maar feesten met de mensen die ons supporten is het fijnste wat er is."

Amerika

Vrijdagochtend is het tweetal geland na een tour door Amerika. Ondanks het drukke schema hebben ze toch nog kunnen genieten van de toeristische trekpleisters in New York. "We hadden natuurlijk een aantal optredens. Verder moesten we ook interviews geven op radiostations en hebben we met nieuwe muziekpartners gesproken. Maar goed, als je er toch bent, ga je toch een beetje de toerist uithangen", zegt De Wert. "Die luxe hebben we helaas lang niet altijd. Vaak moeten we snel weer doorreizen naar de volgende show. Soms hebben we hier wel de tijd voor en dat is een van de mooie aspecten van ons vak, we kunnen wereld zien." Over de nieuwe muziekpartners kan De Wert nog niet veel zeggen. Alleen dat het om 'grote namen' gaat.

Carnaval

Hoewel ze dit weekend terug in Limburg zijn, kunnen ze niet heel lang genieten van hun thuiskomst. "Maandag duiken we de studio in en daarna stappen we op het vliegtuig naar Kroatië", zegt De Wert. Langer in Limburg blijven, zit er gewoon niet in, zo zegt de Maastrichtenaar. "We vieren wel nog steeds elk jaar carnaval in de stad. Helaas hebben we dat het afgelopen jaar gemist. Dat zijn voor mij de ideale oefendagen om het dialect weer onder de knie te krijgen. Vroeger sprak ik dat vloeiend, maar de routine is er een beetje uit", bekent de dj.

Vrijthof

Een groot optreden in hun thuisstad zien de twee jongen, die elkaar al sinds de basisschool kennen dan ook zeker zitten. "Onze droom is natuurlijk om Ziggo Dome uit te verkopen. Het Vrijthof is voor ons wel een equivalent van deze zaal. Het is vooralsnog wel érg hoog gegrepen. Ik denk niet dat wij het plein zo vol krijgen als bijvoorbeeld André Rieu en Beppie Kraft dat doen", zegt De Wert bescheiden.

DJ Mag Top 100

Binnenkort verschijnt ook weer de DJ Mag Top 100, de lijst der lijsten voor dj's en producers. De twee Maastrichtenaren hopen hier ook een plekje te bemachtigen. Heel veel dj's pakken dan ook groots uit om zoveel mogelijk stemmen te bemachtigen. Zo zijn er in het verleden al eens iPads uitgedeeld of werd er campagne gevoerd met schaars geklede dames. Lucas & Steve doen het net een beetje anders. "Het is natuurlijk een hele eer om in deze lijst te komen, maar we willen het niet te zeer promoten. We hebben daarom een video gemaakt om onze fans te bedanken voor alles wat we tot dusver bereikt hebben", zegt de Maastrichtse dj. "Wij willen ons vooral bezighouden met belangrijke zaken: nieuwe muziek maken."