Bram Moszkowicz vindt dat hij een tweede kans verdient

© ANP
Bram Moszkowicz, die in 2013 door het Hof van Discipline uit zijn ambt werd gezet, vindt dat hij een tweede kans verdient als advocaat.
Dit zegt hij in het programma 5 Jaar Later.
Presentator Beau van Erven Dorens voelt de voormalig strafpleiter flink aan de tand. "Ik vind nu zo’n vijf jaar later, ik mijn vak niet heb mogen uitoefenen, ik een tweede kans zou verdienen", zo zegt Moszkowicz.

Persoonlijke spullen

Ook vertelt hij emotioneel over de periode na de schrapping. "Op het moment dat je wordt geschrapt mag je je kantoor niet meer in en geen cliënt meer bellen. Alleen wilde het vervelende feit dat ik boven mijn kantoor woonde. Je gaat op de Herengracht in Amsterdam dat prachtige pand binnen, maar dan moet je wel langs je kantoor om vervolgens naar het appartement te gaan waar ik woonde. Ik weet nog wel dat ik afscheid heb genomen van mijn werkkamer, ik wat persoonlijke spullen heb meegenomen en naar mijn appartement ben gegaan."

Koken

Op dat moment staan zijn kinderen voor hem klaar. "Mijn kinderen die waren er binnen een half uur. En mijn dochter die destijds haar eigen problemen had, ging voor mij koken. Nathan en Mischa, mijn twee zonen, die gingen met mij praten", vertelt de voormalig strafpleiter uit Maastricht emotioneel.

Financieel

Ook financieel volgt een zware periode, doordat Moszkowicz geen werk meer heeft. "Mijn huizen zijn verkocht, mijn inboedel is verkocht, ik heb een overeenkomst met de fiscus waaraan ik afdraag. Ik leef op een ander niveau nu, en dat maakt mij niet minder gelukkig."

Gelukkig

Inmiddels woont de voormalig advocaat met zijn vriendin Nienke Hoogervorst samen in de buurt van Nieuwe Sluis. Nienke won in 2005 het programma 'De Nieuwe Moszkowicz' en heeft nu haar eigen advocatenkantoor. "Ik ben heel gelukkig met Nienke. Ik heb altijd liefde voor haar gehad. Het is echt iemand, als je die aan je zijde hebt, kun je de oorlog winnen. Daar kun je bij onderduiken, zoals mijn vader zou zeggen."

Talkshow

Moszkowicz is begonnen met een eigen juridische advies praktijk, maar hoopt stiekem ook nog wel een keertje een talkshow te mogen presenteren. "Het was niet een droom, maar ik heb het altijd wel – ook toen ik advocaat was – gewild." Moszkowicz richt zich vervolgens tot Van Erven Dorens: "Ik vind dat wat jij doet en als je dat goed doet, dan lijkt het me geweldig om te maken."