NVWA: geen stappen tegen rokende Theo Hiddema

© Istock/Dit was het nieuws
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) onderneemt geen stappen tegen AVROTROS en het programma Dit was het nieuws.
In een aflevering had advocaat en FVD-Kamerlid Theo Hiddema uit Maastricht een sigaret gerookt. De waakhond onderzocht dat. Volgens de wet mag niet worden gerookt in een ruimte waar werkzaamheden worden verricht.

Proportioneel

Een woordvoerster laat donderdag weten dat is geconstateerd dat het gaat om 'een losstaand incident dat niet was voorzien'. "Bovendien was Hiddema met de sigaret maar heel even in beeld. Actie ondernemen zou niet proportioneel zijn", aldus de NVWA.



Wat ook meetelde voor de waakhond is dat de omroep zich de afgelopen jaren actief heeft geprofileerd als een omroep die roken verwerpt. Zo deed de zender vorig jaar mee aan de Stoptober-actie.

Doorlopend

Eerder werd de VPRO wel beboet voor een uitzending van Zomergasten waarin Hans Teeuwen zat te roken. "Maar dat was een andere situatie", stelt de zegsvrouw van NVWA. "Teeuwen zat drie uur lang doorlopend te roken."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!